فصل مشترک مدیران ورزشی حکومتی؛ شکایت متعدد ملی‌پوشان از حدادی و ساعی

احسان حدادی و هادی ساعی با نزدیک شدن به دستگاه رهبری جمهوری اسلامی موفق شدند روی پرونده‌های اخلاقی و مالی خود سرپوش بگذارند

علی خامنه‌ای، احسان حدادی و هادی ساعی‌‌ــ مهر

کمیته انضباطی فدراسیون دوومیدانی ایران روز پنجشنبه ۴ بهمن‌ماه حکم داد که حسین رسولی، استعداد برتر پرتاب دیسک جهان و دارنده مدال طلای بازی‌های آسیایی ۲۰۲۴، به دلیل انتقاد از رئیس این فدراسیون از حضور در تمرین‌ها و مسابقات محروم شود.

این در حالی است که روز چهارشنبه نیز مینو مداح، پرافتخارترین مربی تاریخ تکواندو زنان ایران، اعلام کرده بود به دلیل توهین‌های رکیک هادی ساعی، رئیس فدراسیون تکواندو، و تلاش او برای افزایش اختیارات خواهرش در تیم ملی تکواندو زنان ایران، مجبور به استعفا شده است.

اکنون بنا بر اعلام کمیته انضباطی فدراسیون دوومیدانی ایران، حسین رسولی که در بازی‌های آسیایی هانگژو موفق شده بود مدال طلای احسان حدادی، رئیس فعلی فدراسیون دوومیدانی را به نقره تبدیل کند و خود در جایگاه اول آسیا بایستد، به دلیل انتقاد از وضعیت وخیمش و نداشتن حقوق مناسب یا ورزشگاه برای تمرین، با محرومیت سه ماهه قطعی و محرومیت دو ساله تعلیقی مواجه شده است. به این معنا که اگر باز هم از حدادی و وضعیت فدراسیون دوومیدانی انتقاد کند، محرومیت تعلیقی دو ساله او به قطعی تبدیل می‌شود.

بررسی‌های ایندیپندنت فارسی نشان می‌دهد در ۴۶ سالی که از عمر نظام جمهوری اسلامی گذشته است، دست‌کم ۱۰۰ ورزشکار ملی‌پوش، مدال‌آور و نخبه به دلیل انواع سرکوب‌ها، بازجویی و مشکلات امنیتی یا معیشتی، ایران را ترک کرده‌ و با پرچم دیگر کشور‌ها یا کمیته جهانی المپیک در رقابت‌های ورزشی حاضر شده‌اند؛ آماری حیرت‌انگیز که تاکنون برای هیچ‌ کشور دیگری، حتی کشورهای درگیر جنگ‌های خارجی و داخلی، به این میزان نبوده است.

اکنون نیز در حالی که ضعف امکانات، بی‌توجهی کامل به پرداخت حقوق‌ها، لغو پیاپی اردوهای خارجی، زورگویی‌ روسای فدراسیون‌ها و سرکوب ورزشکاران و مربیان منتقد در فدراسیون‌های ورزشی مختلف همچنان ادامه دارد، بنا بر آمارهای دولتی، پس از خیزش سراسری ۱۴۰۱ موج مهاجرت متخصصان حوزه‌های دیگر هم به کشورهای عرب منطقه، اروپا یا آمریکا و کانادا چندبرابر شده است. به طوری که به گفته مصطفی معین، وزیر سابق علوم، به دلیل گسترش مشکلات معیشتی، سرکوب‌های حاکمیتی و نگرانی بابت جنگ، «تنها ۱۶ درصد ایرانیان به مهاجرت فکر نمی‌کنند».

احسان رسولی پیش از این گفته بود به دلیل حمایت نکردن فدراسیون دوومیدانی مجبور است روزها تمرین و شب‌ها در تاکسی‌های اینترنتی کار کند. او ۲۰ روز قبل هم با انتشار ویدیویی در اینستاگرام، در حالی که گریه می‌کرد، گفت پس از آنکه در یک جلسه در فدراسیون دوومیدانی «مانند متهم در حضور نزدیک به ۵۰ نفر» بابت مصاحبه علیه فدراسیون بازخواست شد، به او اعلام کردند که دیگر حق ندارد به مجموعه آفتاب انقلاب برود.

رسولی گفت: «الان فدراسیون دوومیدانی بودم و جلسه گذاشته بودند که چرا من مصاحبه کردم و چرا انتقاد کردم که مربی و ماساژور ندارم. در این جلسه چهل پنجاه نفری بودند که من را مثل متهم یک گوشه نگه داشته بودند و بازخواستم می‌کردند.»

رسولی اوایل دی‌ماه در گفتگو با ایرنا، ضمن انتقاد از نداشتن مربی خارجی و ماساژور و همچنین نداشتن محل اسکان در استراحت بین اردوهای تیم ملی، گفته بود که از احسان حدادی خواسته امکاناتی را که خودش در زمان تمرین داشته، برای او هم فراهم کند، اما حدادی از شنیدن این خواسته، عصبانی شده است.

احسان حدادی وقتی عضو تیم ملی پرتاب دیسک ایران بود، به مدت ۱۱ سال با هزینه‌ فدراسیون، در کشورهای آلمان، آمریکا و آفریقای جنوبی تمرین می‌کرد. در یک نمونه، روزنامه همشهری اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در گزارشی، از «هزینه‌های غیرمتعارف» احسان حدادی پرده برداشت و نوشت که فدراسیون دوومیدانی ایران تنها در سه سال، برای حدادی حدود ۷۴۰ هزار دلار هزینه کرده است تا او در خارج از ایران و تحت نظر مربیان نامدار تمرین کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در همین حال مهدی اولاد، قهرمان پارادوومیدانی جهان و دارنده سه مدال طلا و نقره پارالمپیک، هم روز ۲۳ دی اعلام کرد احسان حدادی، رئیس فدراسیون دوومیدانی ایران، از او خواسته است بابت تمرین در مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب تهران روزی دو میلیون تومان و ماهانه ۶۰ میلیون تومان حق اردو پرداخت کند.

حدادی که سال ۱۳۹۵ به‌ دلیل پرونده تعرض به یک زن به ۱۰۰ ضربه شلاق و حبس محکوم شده بود، در سال‌های اخیر تلاش کرد با نزدیکی به مقام‌های ارشد نظام، از جمله دیدارهای مداوم با علی خامنه‌ای و حضور در راهپیمایی‌های حکومتی، توجه و حمایت حاکمیت را جلب کند. او با همین روش موفق شد در تیرماه ۱۴۰۳ رئیس فدراسیون دوومیدانی شود؛ درست مانند هادی ساعی که او نیز در سال‌های اخیر بارها به دیدار علی خامنه‌ای رفت و با مدح و ستایش او، در نهایت توانست بر چندین پرونده مالی و اخلاقی خود مانند دریافت زمین رایگان از شهرداری تهران در مرغوب‌ترین نقطه غرب پایتخت برای احداث باشگاه سوارکاری یا کتک زدن دبیر سازمان لیگ فدراسیون تکواندو، سرپوش بگذارد و بر صندلی ریاست فدراسیون تکواندو تکیه زند.

در تازه‌ترین مورد، مینو مداح، سرمربی پرافتخار تیم ملی زنان تکواندو ایران که تابستان امسال در المپیک ۲۰۲۴ پاریس موفق شد با عملکردی خیره‌کننده کیانی و نعمت‌زاده، هر دو عضو تیم ملی ایران را به سکوهای دومی و سومی المپیک برساند، اعلام کرد که هادی ساعی قبل از المپیک به او گفته بود: «این حق خواهر من است که از ۱۰ سال پیش سرمربی تیم ملی باشد و اصلا در این رابطه با من حرف نزنید.»

مداح ادامه داد: «من در آن زمان هم‌ مدیریت کردم، ‌چون‌ می‌خواستم‌ بچه‌هایم‌ نتیجه بگیرند و نمی‌خواستم زحمات چندین ساله‌ام ‌هدر برود و برای همین قبول کردم ‌مهروز ساعی در المپیک کوچ مبینا نعمت‌زاده بنشیند. این موضوع باعث تعجب خیلی‌ها هم شد. به‌تازگی یک جلسه‌ در خصوص اعزام تیم به فجیره برگزار شد که نظر من این‌ بود که‌ دو نوجوان در بخش جوانان‌ شرکت کنند، اما ساعی نظرش این بود که آن‌ها در همان‌ رده نوجوانان ‌شرکت کنند. این یک بهانه بود و او در این جلسه شروع کرد به اهانت کردن به من. اولش سعی کردم‌ مدیریت کنم ‌تا از عصبانیت او کاسته شود، اما نشد. چون ‌ظاهرا این داستان از طرف خودش مدیریت شد و رفتار او عمدی بود. برای همین از آن‌ جلسه خارج‌ شدم. دقیقا چهار هفته است که فدراسیون را ترک کردم‌ و حالا رسما قطع همکاری‌ام را اعلام می‌کنم.»

بیشتر از ورزش